Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Οι Φρουροί της Επανάστασης...




Ο Γιάννης Λούλης ως αργά το βράδυ της Κυριακής, προέβλεπε διαφορά 6,2%. Ο τέως υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ίδρωνε να εκλεγεί στην Α' Αθηνών, με μικρή πιθανότητα επιτυχίας. Ο νυν υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ίδρωνε επίσης στη Β' Αθηνών, με μεγαλύτερες πιθανότητες. Ο Γιώργος Βουλγαράκης ήταν σπίτι του. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, δύσκολα θα έβγαινε στη Β' Αθηνών. Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν κατάφερνε να εκλεγεί ούτε... διορισμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (η ΝΔ εξέλεξε 4). Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, επίσης καρκινοβατούσε στη Β' Αθηνών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και Ναυτιλίας, στις δυο κυβερνήσεις ΝΔ, Αναστάσης Παπαληγούρας δεν εκλεγόταν στην Κόρινθο. Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού, Φεβρωνία Πατριανάκου, πάτωνε στη Λακωνία.
Στο Ιράν, ο Αγιατολάχ Χαμενεϊ έκανε... ανασχηματισμό, αλλάζοντας πρόσωπα στους διαβόητους «Φρουρούς της Επανάστασης». Στην Ελλάδα, οι Φρουροί της Επανάστασης, by Μonty Pythons, κατάφερναν να δικαιώσουν τις... προσδοκίες μας. Αλλά και να αποδείξουν, μέσα από την αποτυχία τους, ότι ο ελληνικός λαός, όσο και αν πιστεύουμε το αντίθετο, δεν είναι τελικά ΤΟΣΟ μαλάκας.


υγ. Λείπει μια δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου, να δέσει το γλυκό, ανάλογη εκείνων που έκανε για τον Δεκέμβρη και τις πυρκαγιές: «Ναι, χάσαμε, αλλά κανείς δεν σχολιάζει όσα κερδίσαμε» (κατά το: «κάηκε η Αττική, αλλά κανείς δεν σχολιάζει όσα δεν κάηκαν και προστατέψαμε»).

υγ.2 Ο Ρουσσόπουλος είχε (προλάβει να) φύγει νωρίς... Ο μόνος που κρατούσε το «ψέμα» στην Κυβέρνηση. Και ο Γιάννης Ανδριανός, γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, έβγαινε ως αργά το βράδυ της Κυριακής στη Λακωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: