Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τρίχες as usual


Αν τα debate άλλαζαν τον τόπο, θα ήταν παράνομα. Όπως και οι εκλογές. Πολύ κακό για το τίποτα και αυτή η «τηλεμαχία» των πολιτικών, όσο και αν το φτωχό mediako μας σπίτι, αλλά και η ακόμα φτωχότερη πολιτική κοινότητα... ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ρωτούσαν ο ένας τον άλλον. Μετεξεταστέοι έμειναν και σε αυτό και ούτε... φαρμακεία δεν θα έγραφαν σε οποιαδήποτε τοπική εφημερίδα σέβεται τον εαυτό της.
Μοναδικοί κερδισμένοι τα κανάλια, που απόλαυσαν τζάμπα εξάωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, σε εποχές κρίσης της διαφημιστικής αγοράς, αλλά και οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, που σε prime time και εθνικό δίκτυο, μόστραραν τις μούρες τους στη γειτονιά για να μην τους ξεχνάει ο θυρωρός, ο πορτιέρης και ο μετρ στο in restaurant.
Τα συμπεράσματα είναι απλά: ο στριμωγμένος Καραμανλής λέει ψέματα, ο αέρινος Γιώργος τρέμει τον φακό και το χρονόμετρο, η κατεψυγμένη Παπαρήγα λέει τη γνωστή μπροσούρα της, ο συμπαθής Χρυσόγελος τσαντίζεται με τα καμώματα του ανεκδιήγητου Τρεμόπουλου που θα τους καταστρέψει, ο φύρερ Γιώργαρος μπορεί να πείσει από αντάρτη του ΕΛΑΣ ως συγγενή του Λεπέν, αρκεί άπαντες να είναι κωφοί και άνω των 85 ετών ή με IQ κατώτερο του μηδενός. Ο Τσίπρας πάλι, που μπορεί να τάζει και να κριτικάρει, αφού ποτέ δεν θα κληθεί (όπως και όλοι οι «μικροί») να τα αποδείξει, ήταν ίσως ο πιο καλός - γιατί δεν είχε να συγκριθεί με κανένα παρελθόν.

Υγ. Όσο για αύριο που θα λείπουν οι δημοσιογράφοι, ένα στοίχημα υπέρ του... ξύλου μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου, με τον πρώτο να θέλει να δαγκώσει τον δεύτερο, ίσως φέρει χρήματα στον τολμηρό γκάμπλερ.

Υγ.2 Όπως έλεγε πάντως νεοδημοκράτης υπουργός για τα debate και τις προσδοκίες των Καραμανλικών για επικράτηση επί του Γιώργου, «ο κόσμος έχει ήδη προεξοφλήσει ότι ο Καραμανλής είναι καλύτερος. Τι παραπάνω να κερδίσουμε; Μόνο εάν τον πλακώσει στο ξύλο, θα δημιουργηθούν καινούργιες εντυπώσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: