Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Θαρραλέα δήλωση - άστοχη... στοχοποίηση!



Διόρθωση: Η κυρία Κατσέλη διέψευσε ότι έκανε τη δήλωση που δημοσιεύτηκε στον δικτυακό της τόπο και αποτέλεσε τη βάση αυτής της ακόλουθης ανάρτησης και του σχολιασμού...

«Σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς", θα ήθελα να τονίσω οτι όσο περνάει απο το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μή, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές οτι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20αχρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!».
Με αυτή τη δήλωσή της που αναρτήθηκε στον δικτυακό της τόπο, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, κυρία Λούκα Κατσέλη, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος των συλλήψεων νεαρών με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική ομάδα «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς».
Τιμά σίγουρα την κυρία Κατσέλη η δημόσια τοποθέτησή της, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο, για ένα πολύ φλέγον θέμα, που μάλιστα την άγγιξε και πολύ πρόσφατα καθώς η τελευταία επίθεση της συγκεκριμένης ομάδας έγινε στο σπίτι της. Η συμπαθής όμως κα Κατσέλη, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος στην κατά τ' άλλα θαρραλέα δήλωσή της. Η φράση «δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μή, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών» και η αναφορά της, κυρίως σε δημοσιογράφους, είναι τουλάχιστον ατυχής, λανθασμένη, απίστευτα άστοχη και εξαιρετικά μηδενιστική για το επίπεδο μιας καθηγήτριας Πανεπιστημίου.
Κι αυτό διότι, κυρία Κατσέλη, το μέλλον των 20χρονων παιδιών ΔΕΝ το καταστρέφει κάποιος «δημοσιογράφος»! Οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, η οποία, όπως σίγουρα γνωρίζετε, «έδεσε» τα 20χρονα και τα έστειλε στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Καθήκοντα του δημοσιογράφου είναι τα εξής: α. να ενημερώσει για την απόφαση της Αστυνομίας. β. να ενημερώσει για τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία. γ. να ενημερώσει για την κρίση της Δικαιοσύνης επί των διώξεων. δ. να ενημερώσει για τις θέσεις των συλληφθέντων. ε. να διερευνήσει εάν ευσταθούν τα στοιχεία της δικογραφίας, όσο επιτρέπει η δημοσιογραφική παρέμβαση (διότι δεν είναι εισαγγελική ή ανακριτική ή δικαστική).
Η αναφορά και η πρόταξη πρώτα της λέξης «δημοσιογράφος», τη στιγμή που η ίδια η κυρία Κατσέλη συμπεραίνει (μετά γνώσεως;) ότι πρόκειται περί «μετατροπής 20χρονων παιδιών σε τρομοκράτες για προεκλογικούς λόγους», είναι ατυχής. Δεν βγήκαν οι δημοσιογράφοι να συλλάβουν και να στείλουν στον εισαγγελέα τα 20χρονα παιδιά. Αν λοιπόν έχει αμφιβολίες για τα ευρήματα ή την αξιοπιστία των στοιχείων που περιέχονται στη δικογραφία, ας το καταγγείλει δημοσίως, όπως κάνει, αλλά προς τους πραγματικούς υπεύθυνους. Κι επίσης, ας το καταγγείλει με στοιχεία. Διότι την κοινή λογική που αναφέρει ότι 20χρονα παιδιά ΔΕΝ γίνεται να αναστάτωναν με βόμβες - tefal την Αθήνα και τις Αρχές, δημοσιογράφοι πάλι την εξέφρασαν κυρία Κατσέλη.
Κάθε τι άλλο, μπορεί να θεωρηθεί ως απλό προεκλογικό παιχνίδι ΚΑΙ της κυρίας Κατσέλη, με στόχο τα ευαίσθητα ώτα γονιών αλλά και κατοίκων της Β' Αθηνών, απ' όπου και τα 20χρονα παιδιά.


υγ. Για την άποψη του συγκεκριμένου μπλογκ περί του θέματος, μπορείτε να διαβάσετε το αμέσως προηγούμενο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: