Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ολλανδο-ισπανική συνεργασία!


Λένε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Ούτε και το θέαμα στο ποδόσφαιρο. Κοντά εξήντα εκατομμύρια ευρώ είναι το ύψος των μπάτζετ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά το θέαμα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν για... κλάματα. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι έπαιζαν το «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», με αποτέλεσμα το Μηδέν σε όλα τα επίπεδα.
Και αν πολλοί λένε ότι ποδοσφαιροποιείται η πολιτική, να που κάποιες στιγμές συμβαίνει και το ανάποδο. Να κάνουν οι προπονητές «πολιτική». Τεν Κάτε και Βαλβέρδε στο ΟΑΚΑ έκαναν πολιτική, με την έννοια ότι οι συνθήκες για τις ομάδες που προπονούν, τους οδήγησαν στο να κατέβουν όσο πιο συντηρητικά μπορούσαν για να πάρουν, τουλάχιστον, την ισοπαλία.
Ο ολλανδός προπονητής του Παναθηναϊκού, έχοντας περάσει προ δεκαημέρου το σοκ του Εργοτέλη και γνωρίζοντας ότι είχε μπροστά του μια τριάδα αγώνων «φωτιά», με Πανιώνιο, Βέρντερ και Ολυμπιακό, ξεπέρασε τα δυο πρώτα εμπόδια, μπήκε καβάλα στο άλογο μετά την επική νίκη στη Βρέμη και πιθανόν αποφάσισε ότι και η ισοπαλία είναι καλή με τους ερυθρόλευκους, για να μην επιστρέψει ο ίδιος και οι πράσινοι, στην προ Γερμανίας κατάσταση με την γκρίνια και την αμφισβήτηση.
Ο ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού από την άλλη πλευρά, έχοντας «καβατζώσει» πέντε πόντους διαφορά στη βαθμολογία από το τριφύλλι και με ντέρμπι με τον δεύτερο ΠΑΟΚ να έρχεται την άλλη εβδομάδα, γνώριζε την αποστολή του: δεν χάνω στο ΟΑΚΑ, κερδίζω τον ΠΑΟΚ και... τελείωσε η χρονιά. Αλλωστε, έμαθε πια ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι η περίφημη «ψύχωση», ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οπότε, γιατί να ρισκάρει, να χάσει και να αρχίσει η αμφισβήτηση για τη θέση του;
Πολιτική έκαναν οι δυο προπονητές στο ΟΑΚΑ και αν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, θα το είχαν κανονίσει και πριν από το ματς. Χενκ Τεν Κάτε και Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν ξέρω εάν είναι κορυφαίοι προπονητής, ξέρω όμως ότι είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι για να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά, τόσο νωρίς - και για δεύτερη φορά ο καθένας μέσα στην ίδια περίοδο. Και είμαστε ακόμα στον Νοέμβριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: