Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Welcome to Wall Street


(κυκλοφορεί στα mailbox και είναι διδακτικό)

Μια φορά και έναν καιρό σ' ένα χωριό, ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 ευρώ τη μία. Γνωρίζοντας οι χωρικοί ότι υπάρχουν πολλές στο δάσος έτρεξαν να πιάσουν όσες περισσότερες μπορούσαν. Πράγματι ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες μαϊμούδες προς 10 ευρώ τη μία όπως τους είχε υποσχεθεί. Οι μαϊμούδες όμως άρχισαν να λιγοστεύουν και έτσι οι χωρικοί σταμάτησαν να τις κυνηγάνε.
Ο Χάρης επιμένοντας ανακοίνωσε ότι πλέον θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 ευρώ τη μία. Πράγματι οι χωρικοί έτρεξαν και πάλι πιάνοντας και άλλες μαϊμούδες. Όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν και οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους. Ο Χάρης όμως τους ανακοίνωσε ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες και θα αγόραζε τη μία προς 25 ευρώ. Οι χωρικοί έπιασαν και τις λίγες που είχαν απομείνει.
Ο Χάρης μάζεψε ξανά τους χωρικούς και τους είπε πως καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πλέον ελάχιστες μαϊμούδες, γι' αυτό και θα τους δώσει 50 ευρώ τη μία για τις υπόλοιπες που θα του φέρουν. Τους ανακοίνωσε παράλληλα ότι σοβαρές δουλειές τον αναγκάζουν να φύγει για την πόλη και έτσι την αγοραπωλησία θα αναλάμβανε ο βοηθός του.
Με του που έφυγε ο Χάρης, ο βοηθός του φώναξε τους χωρικούς και τους είπε: «Ο Χάρης γέμισε έναν στάβλο με τις μαϊμούδες που του φέρνατε. Εγώ θα σας τις πουλήσω αυτές για 35 ευρώ τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης του τις πουλάτε εσείς για 50 ευρώ».
Οι χωρικοί, μαζεύτηκαν, το συζήτησαν και συγκεντρώνοντας τις οικονομίες τους αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες από τον βοηθό του Χάρη. Του δώσανε τα χρήματα, ώσπου τους είπε μια μέρα πως φεύγει εσπευσμένα απ' το χωριό για δουλειές. Κανείς από τους χωρικούς δεν είδε ποτέ ξανά ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Welcome to Wall Street!


Δεν υπάρχουν σχόλια: