Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Προκόψαμε...


Καθηγητής Πανεπιστημίου, σοβαρός - μέχρι πρόσφατα. Δεν είχε ενσκήψει στην άκρατη «γλειφολογία» του Καραμανλή, διατηρώντας το ακαδημαϊκό προφίλ του. Πέρασε των παθών του τον τάραχο όταν εμπνεύστηκε τον βασικό μέτοχο και έγινε βορρά στα κανάλια. Οταν το νομοσχέδιο έγινε... στάχτη και η κόκκινη κάρτα ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σταμάτησε - μαζί με τον Καραμανλή - τις βλακείες και ρίχτηκε στη δουλειά. Εργατικός από τους λίγους και με σαφώς ανώτερο επίπεδο από τους περισσότερους υπουργούς και υφυπουργούς του Καραμανλή, ξεχώρισε και μετά τον Ρουσσόπουλο έγινε ο άτυπος νο 2 της κυβέρνησης.
Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως αρκούσε και για το δικό του «στριπτίζ». Ενώ κάτι πήρε αρχικά να κάνει, υποβάλλοντας παραίτηση για λόγους ευθιξίας, στη συνέχεια κατάφερε να τα θαλασσώσει. Στα υπέρ του ότι δεν κρύφτηκε, όπως άλλοι μεγαλοσχήμονες της ίδιας κυβέρνησης (Ντόρα, Μεϊμαράκης), στα κατά του ότι κατάφερε να εξοργίσει τους πάντες: μορφωμένους και αμμόρφωτους, λαϊκούς και κουλτουριάρηδες.
Διότι, υπουργέ μου, όταν λέτε ότι τα κανάλια δείχνουν μόνο αυτά που η Αστυνομία δεν προστάτευσε, τι ακριβώς εννοείτε; Οτι οι κάμερες έπρεπε να πάνε στο Παγκράτι ή στη Γλυφάδα όπου δεν είχαμε ζημιές, για να αποθεώσουν τα... αστυνομικά μέτρα εκεί, την ώρα που η Αθήνα καιγόταν; Πάλι καλά που δεν επικαλεστήκατε τον «στρατηγό άνεμο» κι εσείς. Λίγο έλλειψε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: