Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Κλακαδόροι του τίποτα


Ποτέ στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία δεν χειροκροτήθηκε τόσο πολύ Πρωθυπουργός που δήλωσε... ανίκανος ή και μαλάκας. «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν είχα πλήρη εικόνα της υπόθεσης όταν κλήθηκα να τοποθετηθώ» είπε ο Κωστάκης στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο Βατοπαίδι και 150 εξίσου μαλάκες σηκώθηκαν και τον χειροκροτούσαν επί πεντάλεπτο με ενθουσιασμό.
Δυο ερμηνείες μπορούν να δοθούν: η πρώτη αναφέρει πως ότι και αν πει ο Καραμανλής, 150 τύποι και τύπισσες που δηλώνουν βουλευτές (εμείς τους κάναμε) θα σηκωθούν να τον αποθεώσουν. «Είστε κουραμπιέδες» θα πει ο Καραμανλής, τσουνάμι τα χειροκροτήματα από κάτω. «Οι μανάδες σας τον παίρνουν στη Συγγρού» θα συμπληρώσει, standing ovation για δεκάλεπτο από κάτω. «Θέλω να χέσω στα μούτρα σας» θα καταλήξει, τρελή αποθέωση από τα έδρανα της Γερουσίας.
Τα παιδιά της «Ελληνοφρένειας» στον ΣΚΑΪ, το τόνισαν γλαφυρά στους τίτλους της εκπομπής τους, τελευταίας για το 2008. «Ραντεβού το 2009. Μάλλον. Γιατί πώς να κάνεις σάτιρα σε μια χώρα που οι βουλευτές της κυβέρνησης χειροκροτούν τον Πρωθυπουργό που τους δηλώνει ανίκανος», ήταν μέσες άκρες το σχόλιό τους.
Πόσο δίκιο έχουν;
Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι θεωρούν τον Καραμανλή την τελευταία κυριολεκτικά ελπίδα τους για επαγγελματική αποκατάσταση. Ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι, επαγγελματίες πολιτικοί για την ακρίβεια, πιστεύουν ότι ο μπούλης ως άλλος Ελ Σιντ, θα καταφέρει να επιζήσει (ποντάροντας φυσικά στη μεγάλη μαλακία που μας δέρνει ως λαό, να βγάζουμε ξανά Πρωθυπουργό εκείνον που μας έκαψε πέρυσι) και στον ανασχηματισμό θα τους δώσει ένα υπουργείο, ή υφυπουργείο είτε για να λιγδώσει και το δικό τους αντεράκι, είτε για να βρουν καμιά γκομενίτσα και εκείνοι - όχι μόνο ο Ζαχόπουλος.
Κάθε άλλη προσπάθεια για εξήγηση ανάγεται στη σφαίρα της επιστήμης, ξέρετε ποιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: