Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ο επίμονος κηπουρός


Αυτά τα κάμποσες χιλιάδες παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για το μέλλον των 700 και λιγότερων ευρώ, θα μάθουν σήμερα από τον Τύπο ή θα έχουν ήδη πληροφορηθεί από το διαδίκτυο, ότι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, κορυφαίος τερματοφύλακας και μέλος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Αντώνης Νικοπολίδης, ένας επαγγελματίας παίκτης με παχυλούς (άξια) μισθούς και συμβόλαια εδώ και περίπου 15 χρόνια... διορίστηκε ΚΗΠΟΥΡΟΣ στον Δήμο Κηφισιάς.
Δεν έπεσαν έξω τα καράβια του, ούτε έχασε τα χρήματά του στον τζόγο. Απλώς εκμεταλλεύτηκε τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε όσους αθλητές πετυχαίνουν ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες νίκες να διορίζονται σε θέσεις του Δημοσίου ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή να παίρνουν άδειες για πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
Ο Νικοπολίδης επέλεξε να γίνει... κηπουρός, όταν με το καλό πάρει σύνταξη από το λιμάνι και να έχει την αργομισθία του στον Δήμο Κηφισιάς, λαμβάνοντας για το... κλάδεμα των νερατζιών και το μάζεμα των φύλλων κάνα χιλιάρι ευρώ μηνιαίως - συν επιδόματα και δώρα.
Κι αναρωτιέται κανείς: έχοντας βγάλει (άξια) τόσα εκατομμύρια ευρώ από τη σπουδαία καριέρα του, έχοντας κάνει παχυλά συμβόλαια και πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως πριμ και ως διαφημιστικά συμβόλαια από χορηγούς εταιρείες, αυτού του έρημου Ελληνα... Τζορτζ Κλούνεϊ (λέμε τώρα) δεν του έκοψε ότι με το να καταλάβει αυτή την κενή οργανική θέση κόβει έναν μισθό από κάποιον που σίγουρα θα τον έχει περισσότερο ανάγκη?
Το ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει... το τέρμα μας, ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα. Και ο... γιος του πάρτα όλα κρύβεται μέσα στον καθένα μας. Κατά τ' άλλα, ο Αντωνάκης θα εμφανιστεί σύντομα σε καμιά φιλανθρωπική εκδήλωση να μιλήσει για τα άπορα παιδιά, να κάνει καμιά δωρεά (έναν μισθό του Δήμου Κηφισιάς) και να έχει ήσυχη τη συνείδησή του.
Πώς το είπε ο Βουλγαράκης; «Το νόμιμο είναι και ηθικό». Τώρα και σε αθλητική έκδοση. Για να μη νομίζετε ότι μόνο οι πολιτικοί πάσχουν σε αυτή τη χώρα...

υγ. Υποτίθεται πάντως ότι αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να ενισχύει αθλητές ατομικών ή μικρών αθλημάτων, σχεδόν ερασιτεχνικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: