Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Εποστρακισμός και παρεξήγηση


Το περιστατικό είναι από το πρωϊ γνωστό: άγνωστοι πυροβόλησαν μέσα από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εναντίον κλούβας με 22 άνδρες των ΜΑΤ που ξεκινούσε την... καθημερινότητά της από τα κεντρικά των ανδρών με τα κράνη, στην Καισαριανή. Η Αστυνομία συνελήφθη ξανά ψευδόμενη, ισχυριζόμενη αρχικά ότι «κάτι βρήκε το λάστιχο», ότι «βολίδα μπορεί να είναι οτιδήποτε βάλλει», ενώ αυτοψία στον χώρο έκανε έπειτα από δέκα ώρες.
Πολλά αναρωτήθηκε η κοινή γνώμη, ακόμα περισσότερα οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι μίλησαν για νέο αντάρτικο πόλης και τρίτη γενιά τρομοκρατών, άλλοι για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ κάποιοι σκέφτηκαν μήπως οι φοιτητές εξοπλίστηκαν και άρχισαν την εκδίκηση.
Ελάχιστοι όμως σκέφτηκαν το πιο απλό: αυτό δηλαδή που η Αστυνομία έπρεπε από την αρχή να σκεφτεί, όπως άλλωστε έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Οτι είναι πολύ πιθανόν οι σφαίρες του Καλάσνικοφ να... εποστρακίστηκαν από κυνηγούς της περιοχής και, τελικά, «όλα να είναι μια παρεξήγηση». Γιατί άραγε αυτές οι ερμηνείες να δίνονται μόνο στις σφαίρες των μπάτσων και όχι και στις σφαίρες κατά των μπάτσων?

υγ. Φυσικά, το γεγονός ότι η κατάσταση ξεφεύγει, είναι ένα άλλο, μεγάλο ζήτημα που δεν σηκώνει πλάκες. Οι νεκροί είναι νεκροί σε κάθε πλευρά...
υγ2 Ούτε και το γεγονός ότι το μυαλό των περισσότερων πήγε σε προβοκάτσια με στόχο το άσυλο για το οποίο τόση κουβέντα γίνεται από το περασμένο Σαββατοκύριακο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: