Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Η... σιδηρά Κυρία


«Οι διαδηλώσεις των μαθητών δεν είναι εξέγερση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα γίνει δίχως να σπάσει ένα τζάμι». Τάδε έφη Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής προχθές το βράδυ, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2009. Αναρωτιόμουν και τις προηγούμενες μέρες, αλλά τελευταία με έπεισε η ίδια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Για να την αποθεώνει ο Καρατζαφέρης, να τη «χαϊδεύει» ο Καραμανλής, να την επιβραβεύουν οι δημοσκοπήσεις των media και να την καλεί ο Κουρής με την «Αυριανή» να πάρει την τάξη στα χέρια της, κάτι... στραβό συμβαίνει με τη γενική γραμματέα και το ίδιο το ελληνικό ΚΚ.
Θυμίζω απλά ότι στις πορείες που οργανώνονται από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ ή το ΠΑΜΕ, τα κόκκινα σημαιάκια είναι καλά στερεωμένα σε χοντρά ξύλα που όχι μόνο κεφάλι ανοίγουν αλλά και κράνος ΜΑΤατζή. Αναρωτιέμαι επίσης εάν στα Δεκεμβριανά, στον Εμφύλιο ή στην Οκτωβριανή Επανάσταση, όντως... σώθηκαν τα τζάμια - και χάθηκαν άλλα.
Αν κάτι αποδεικνύει το πόσο στρεβλό είναι το πολιτικό μας σύστημα, αυτό δεν είναι ούτε η ανίκανη και επικίνδυνη Νέα Δημοκρατία, ούτε το λίγο, άτολμο και ρηχό ΠΑΣΟΚ, ούτε ο νεανίζων και τρικυμιώδης Συνασπισμός, αλλά η απόλυτα φασιστική, αυταρχική και συντηρητική στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ και αρκετών πιστών μελών του. Ετσι όπως πάμε, σε λίγο όντως θα γίνει αυτό που ζήτησε ο Κουρής μέσω της... δημοκρατικής Αυριανής που... γκρέμισε τον Καραμανλισμό: «Να επέμβει η ΚΝΕ να επιβάλλει την τάξη». Αλλωστε, ποιος μίλησε για εξέγερση; «Τριακόσιοι ξενόφερτοι προβοκάτορες» κάνουν πορείες και επεισόδια. Οπως είχε πει το ίδιο κόμμα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προτού αλλάξει στάση, κατόπιν εορτής και... κάψει τα σχετικά πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: