Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ξαναγράφουν την Ιστορία


Η Ιστορία γράφεται από όποιον προλάβει, συνήθιζε να λέει ο Αδόλφος - ξέρετε ποιος. Στην Ελλάδα ισχύει και το εξής: Η Ιστορία (ξανα)γράφεται από αγχωμένους Δεξιούς. Αγχωμένους, διότι συνήθως μην έχοντας να επιδείξουν απτά πράγματα που για τους ιστορικούς του μέλλοντος αποτελούν επιστημονική τεκμηρίωση και γεγονός, επιχειρούν σε κάθε ευκαιρία να (ξανα)γράψουν την Ιστορία με τους δικούς τους όρους.
Το τελευταίο... επίτευγμά τους ήταν η ιστορία με το Μουσείο της Ακρόπολης, που ενώ όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αποτέλεσε κυρίως πρωτοβουλία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, αλλά και όνειρο ζωής, εκείνοι μόνο που δεν... αφαίρεσαν τελείως το όνομά της από τη σχετική λίστα. Αναφέροντας μόνο τους Καραμανλήδες, θείο και ανιψιό, επιχείρησαν ξανά να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά ένα γεγονός πάνω από κόμματα, πρόσωπα και σκοπιμότητες, ένα γεγονός αμιγώς ελληνικό με παγκόσμιο αντίκτυπο.
Η Ελλάδα γνωρίζει ότι οι Καραμανλήδες, θείος και ανιψιός, ανέκαθεν αρέσκονταν στις κατασκευές. Μόνο που το Μουσείο της Ακρόπολης δεν χτίστηκε με αντιπαροχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: