Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

No martini, no party


Η σχετική λίστα προκαλεί σε άλλους θυμηδία και σε άλλους θλίψη. Σε ένα γεγονός με παγκόσμιο αντίκτυπο, όπως τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, οι επίσημοι προσκεκλημένοι περιορίστηκαν στους εξής: πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ο γνωστός Μπαρόζο δηλαδή), οι πρωθυπουργοί Βουλγαρίας, Σερβίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, ο σλοβάκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, ο κουμπάρος Χριστόφιας και κάποιο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δηλαδή ο κινέζος Μαϊλης.
Ο Μπάρακ Ομπάμα έστειλε μια του γραφείου του - ευτυχώς είχε ελληνικές ρίζες -, ο «φίλος» Σαρκοζί ούτε την Κάρλα (αφού έχει πουλήσει πια τις φρεγάτες), η Μέρκελ τον πρέσβη της, ο Μπράουν ούτε ένα κομμάτι μάρμαρο, ο Μπερλουσκόνι ούτε μια... γκόμενα αντί αμοιβής. Ο δε «κουμπάρος» Ερντογάν, δήλωσε δημοσίως σε ανοιχτή συγκέντρωση... άρρωστος και ανέβαλε την άφιξή του - ευτυχώς δεν έστειλε τίποτε... F16 την ώρα των εγκαινίων.
Η Ελλάδα του 2004, των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και της Ακρόπολης, δεν ευτύχησε στα εγκαίνια του νέου Μουσείου, να δει ούτε έναν υψηλό προσκεκλημένο των «μεγάλων δυνάμεων» στη λαμπρή τελετή. Είτε λοιπόν οι ξένοι αδιαφορούν για παράτες, τελετές και συμβολικά εγκαίνια, είτε απλώς έχουν καταλάβει ότι ένα ενσταντανέ δίπλα στον Κωστάκη τον Καραμανλή, δεν τους βοηθάει και πολύ. Εκτός εάν απλά οι δικοί μας είναι τόσο ανίκανοι να στείλουν σωστά και τις προσκλήσεις επειδή δεν έγραφαν... «ειδικού χειρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: