Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Η πόρτα έχει τη δική της ιστορία


Με αφορμή ένα σύνθημα που είχε γραφτεί με μαρκαδόρο επάνω σε μια ξύλινη πόρτα, τα ξημερώματα της Παρασκευής η ομάδα Δ με τη συνδρομή και άλλων ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, έκανε επέμβαση στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, που πριν από μερικούς μήνες διασώθηκε από τον Ομέρ Πριόνη - Δήμαρχο Αθηναίων, και συνέλαβε καμιά δεκαπενταριά πολίτες που βρίσκονταν εκεί, συν την πόρτα.
Η επέμβαση έγινε προφανώς στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατία, αλλά η αφορμή του συνθήματος στην πόρτα ήταν η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι. Πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι οι 15 πολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ταλαιπωρία ορισμένων ωρών, ενώ ακόμα κρατείται η... πόρτα.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ανακρίθηκε από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, παρουσία εισαγγελέα και... κλειδαρά, ενώ η ΕΛΑΣ προσανατολίζεται στην επίκληση βοήθειας από το εξωτερικό και συγκεκριμένα κατατέθηκε αίτημα προς τη Σκότλαντ Γιαρντ για την αποστολή ειδικού και εξειδικευμένο... μαραγκού που θα συμμετάσχει στην ανάκρισή της.
Εγκυρες πηγές από τη ΓΑΔΑ σημειώνουν ότι η πόρτα κρατά... την κλειδαριά της κλειστή, δεν δίνει ονόματα και διευθύνσεις ενώ το πόμολό της παραμένει γυαλιστερό παρά την πολύωρη ταλαιπωρία, κατόπιν φροντίδας φιλότιμων αστυνομικών οργάνων που πρόθυμα το... γυαλίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: